0702-893961 info@hamnkontoret.com
HAMNKONTORET

Konferens med aktivitet

Stort utbud av aktiviteter

I Vaxholm finns ett stort utbud av aktiviteter som kan kombineras med till exempel en halvdagskonferens. Här är några av de aktiviteter vi rekommenderar:

Äventyrspark

Stockholms största och häftigaste äventyrspark – Skypark Vaxholm. En rolig och spännande aktivitet där du förflyttar dig uppe bland träden mellan plattformar längs banor på olika höjder och med utmanande hinder som balansgång, klättring och ziplines.

Sportfiske i skärgården

En fiskeguide från Catch & Relax tar er med båt till de bästa fiskeplatserna i skärgården. Bra teambuildingaktivitet och naturupplevelse där alla kan vara med. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Kan kombineras med bastu och middag.

Kanelbullsworkshop

Alla som har bakat kanelbullar vet att det inte alltid är helt lätt att få dem som så där saftiga och goda som på konditorierna. Vad är tricket? Låt Linda ”Årets hembagare” 2017 lära er. Under två timmar får du och dina kollegor lära er hemligheten bakom att baka riktigt saftiga kanelbullar. Aktiviteten genomförs på från Vaxholms Bed & Breakfast och avslutas med kaffe och provsmakning av era nygräddade kanelbullar. 

Segling

Att segla tillsammans är väldigt stärkande för gruppen. Målfokusering, kommunikation, samarbete – allt sätts på prov under lättsamma former. Det krävs inte någon tidigare seglingserfarenhet! Alla kan delta efter egen förmåga och intresse. Varför inte segla till eller från er konferens i Vaxholm, Out Seglingsevent kan plocka upp eller lämna av er vid till exempel Stockholm City, Nacka, Lidingö, Stavsnäs eller Saltsjöbaden. 

Yoga

Vill ni yoga under konferensen? Upplev ett avslappnade, utmanande eller meditativt yogapass. Yoga ger ökat välbefinnande, reducerar stress och många upplever att de blir mer kreativa och glada. De duktiga instruktörerna på Vaxholms Yogacenter skräddarsyr ett pass efter era önskemål. Alla kan yoga. Stela och viga, starka och svaga, unga och gamla.

Paddling i skärgården

Paddla kajak i den fantastiska mellanskärgården. Kanske paddlar ni runt Vaxholm och stannar och tar en fikapaus på en ö. Paddla ensam, två och två eller många tillsammans i en stor kanot. Ingen tidigare erfarenhet behövs. En guide från Skärgårdens Kanotcenter berättar mer om omgivningen och naturen och hjälper er med det praktiska. Det är en fantastisk upplevelse att glida fram längs strandkanten.

Fångarna på kastellet, Escape och lagkamp

På Vaxholms Kastell erbjuds flera olika aktiviteter. Fångarna på Kastellet innehåller tio olika stationer där laget tillsammans ställs inför olika utmaningar. Kastellet Escape – då blir ni inlåsta i en fängelsecell och har 45 minuter på er att ta er ut. Lagkampen är ett antal stationer som kräver att man använder både hjärna och kropp. Samarbete inom laget är nödvändigt för att lyckas med varje utmaning. 

Guidade turer

En guide berättar om Vaxholms spännande historia. Hör om hur staden bildades och levde i samklang med fästningen. Hur man livnärt sig som bland annat fiskare, lotsar och krögare och om förändringen när skärgårdsbåtarna startade på 1800-talet. Ta med kameran och föreviga de unika byggnaderna och den speciella miljön. Och varför är nästan alla hus i Vaxholm av trä? 

Ölprovning

Besök Waxholms bryggeri, ett lokalt ölbryggeri i hjärtat av Stockholms Skärgård. Ni får lära er mer om öl och bryggerihantverket och upptäcka nya smaker och kombinationer. Bryggmästare Jessica presenterar öl på ett humoristiskt sätt i historiens tecken och med gedigen kunskap. Det är en aktivitet som passar både den som är novis och den som är inbiten.

Och en massa fler aktiviteter…

Det finns så många olika aktiviteter att göra i Vaxholm. Som till exempel chokladprovning, bastubad, ribbåtstur, sälsafari och massa annat. Vi hjälper er hitta rätt aktivitet utifrån er grupp och era önskemål.

 

mat och fika

Fina matställen för lunch och middag!